3 tips til bedre indtjening på fragt - Ressourcer | Webshipper
Menu

3 tips til bedre indtjening på fragt

Undgå fri fragt, Undgå gratis retur og benyt forskellige fragtmetoder

Virksomheder ser ofte fragt som en omkostning, men optimerer du på de rigtige områder kan du i flere tilfælde eliminere din fragtomkostning eller direkte tjene på fragten.

Tip nr. 1 – Fri fragt

Når du som webshop lover fri fragt over et bestemt beløb er det vigtigt at holder hvad du lover, men samtidig ikke giver for meget.

Sørg derfor for kun at have den billigste forsendelsesmetode værende gratis. Kunderne vil gerne betale mere for bekvemmelighed, så lad de øvrige fragttyper koste det samme altid.

Eksempel kunne være at have en gratis option med levering pakkeshop, og så lade hjemmelevering og express levering medføre en meromkostning for kunden.

 

Tip nr. 2 – Undgå gratis retur

Vi oplever ofte at det for vores kunder betaler sig at lade kunderne betale for returforsendelsen. Det giver lavere returrater, og får kunderne til at tænke sig om en ekstra gang før de returnerer ordren.

Når du fastsætter prisen behøver du ikke at få dækket den fulde retur udgift, men sørg for at kunden trods alt betaler for det, og send derefter en vejledning til dem som beskriver hvordan de aflevere pakken i den lokale pakkeshop.

 

Tip nr. 3 – Anvende flere forskellige fragtmetoder

Det er bevist flere år i træk i europæiske undersøgelser at du opnår en bedre konvertering når du har mere end 3 fragtmetoder som kunden kan vælge imellem. Sørg derfor for at have minimum følgende fragtmetoder:

  • Levering til et afhentningssted
  • Levering til private
  • Levering til erhverv

Jeg vil ligeledes foreslå at du tilbyder en endnu større grad af bekvemmelig for kunden med følgende optioner:

  • Express levering
  • Levering om aftenen og i weekenden
  • Kunden bør betale mere for en bedre service og bekvemmelighed, hvilket giver dig mulighed for at optimere din indtjening på fragt ved at tage flere penge for bedre fragtmuligheder

Bliv klogere på dine ordre og fragt muligheder, og hvordan du håndterer det bedst muligt. Læs også hvordan du kan spare tid og penge med automatisk fragt- og ordreflow her.

Get E-commerce news directly to your inbox

Få en gratis og personlig introduktion

Lad os sammen se på hvor meget tid og penge du kan spare

Få en gratis introduktion