Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Brexit

Nicoline

Nicoline

Storbritannien er ikke længere en del af EU og en frihandels- og samarbejdsaftale er trådt i kraft 1. januar 2021. 

For dig som online virksomhed, der sender varer på tværs af Storbritannien og EU skal du nu være opmærksom på nye regler og retningslinjer. Dog ikke som først frygtet, men der vil være ændringer og hensyntagen.

  • Der kommer ingen toldtariffer eller kvoter på handlen. Du skal altså ikke betale told på varer, som sendes over grænsen mellem EU og Storbritannien.
  • Den frie bevægelighed ophører og du skal derfor dokumentere, registrere og toldbehandle, selvom du ikke skal betale told.  

Du skal derfor være opmærksom på følgende for dine forsendelser: 

  • Sørg for at tjekke op på dine transportøraftaler. Skal du have nye aftaler eller har du de samme muligheder for forsendelser under de nye regler? (Eksempelvis PostNord Mypack, Collect, Return drop off og Pickup Request ikke længere dækkende I UK)  
  • Har dine fragtpriser ændret sig?
    Det er ikke usandsynligt at dine fragtpriser har ændret sig, men hvor meget og er der andre bedre tilbud af hente?
  • Sikre dig at du får den nødvendige information med på dine tolddokumentation.

Du skal blandt andet sørge for at have information som EORI nummer for din virksomhed med, samt produktspecifik info som enhedspris, tariff numre og oprindelsesland.  

Har du ikke erhvervet dig et EORI nummer, kan du læse mere på virk.dk, eller læs her, hvordan du tilføjer EORI numre i Webshipper.

Hos Webshipper sørger vi for at fjerne UK fra listen over EU-lande, hvilket betyder at vil være forpligtet til at oprette toldoplysninger for forsendelser til UK.  

 

Benytter du ikke allerede Paperless Customs (Papirløs told) hos Webshipper, kan du læse mere om det her.   

Du kan også læse den presse nyhed Dansk Erhverv offentliggjorde den 28. december 2020, hvor du også kan læse mere omkring finansielle tjenester, forsikring, kontrakter, moms og skat, og meget andet.

https://www.danskerhverv.dk/presse-og-nyheder/nyheder/er-du-klar-til-brexit/

Er du udfordret med tolddeklarationer efter Brexit og forvirret over CN22, CN23, HS-koder og tarifnumre, så har vi lavet en ultimativ guide, som hjælper dig på vej.

Du kan også generere dine egen CN22 og Cn23 formularer i vores told generator. 

Læs også seneste indlæg

Tendens: Hjemmeleveringer topper under Corona

Corona har efterhånden skabt nye rutiner for vores nye hverdag – også i forbrugerøjemed. Ny e-handelsanalyse vedrørende danskernes forbrugsvaner i 2020 fra Dansk Erhverv er ude, og det viser sig, at pandemien har givet transportørerne rigeligt at lave.

Læs mere »

Børnenes Kartel

De to glade forældre, Torben og Heidi, som har mange års erfaring inden for legetøj, stiftede i 2014 Børnenes Kartel – et univers spækket med kvalitetslegetøj, der kan gå i arv til flere generationer.
Læs om deres rejse her.

Læs mere »
Outsource your warehouse to a 3pl with Webshipper

3PL-metoden: Få kontrol over dit varelager

Er du lidt af en kontrolfreak? Ønsker du at starte en webshop “på den rigtige måde”, men måske vil du ikke ansvaret for varelager og lagerstyring? Der er en mulighed; Samarbejd med en 3PL (forkortet fra tredjepartslogistik).

Læs mere »